Cresa – curcubeu

You are here:

Grupa Cresa - Curcubeu cu vârste vârstă 18 luni – 3 ani

Copii

O grupă de copii cu vârste mixte între 1.8 luni si 3 ani, cu un raport de 1 adult la maxim 8 copii si o capacitate de maxim 12 copii pe grupa.

Educatori

Grupa este coordonata de 1 educator [cu experiență in Montessori, pentru grupele aferente] si un asistent educator.

1000
sqr031-col1
sqr031-col2

Mediu pregătit

Mediu pregătit de la Wonder World Academy este un spațiu în care copilul își îndreaptă energia către a se dezvolta pe sine însuși, pentru a deveni un individ autonom funcțional.

A deveni un om separat, atât funcțional, cat si emoțional, reprezintă chintesența călătoriei copilului.

Pentru a face asta, copilul are niște adulți care îi îndeplinesc nevoia de atașament, pentru că vrem să-l eliberăm pe copil de această preocupare , pentru a se ocupa de maturizarea sa independentă.

Abia atunci își poate focusa energia către a se dezvolta pe sine însuși, pentru a deveni un individ autonom.

Atașamentul securizant fata de adult este spațiul in care copilul se poate maturiza sănătos. Secretul pentru a face asta este să ne asiguram că copilul nu trebuie să facă eforturi săși îndeplinească nevoia de contact si de apropriere, mai exact nevoia de a fi văzut si validat pentru cine este.

Atmosfera din mediul clasei demonstrează simplu ca „îmi pasă de tine” și nu „îmi pasă de tine dacă te porți așa si așa”.

Copilul nu trebuie să facă ceva sau să fie într-un anume fel pentru a câștiga iubirea adultului, mai concret, nu poate face nimic, pentru că iubirea nu poate fi câștigată sau pierdută. Copilul simte iubirea adultului, indiferent din ce zona acționează – buna sau rea. El poate fi leneș, neplăcut, plângăcios, necooperant, violent, si el tot simte că este iubit.

Adulții de la clasă creează un mediu în care copilul se va simți in largul lui să-si aducă neliniștea, agitația si toate stările sale neplăcute adultului știind ca adultului îi pasă si îi va primi cu neliniștea sa.

Copilul are nevoie să experimenteze suficientă securitate emoțională pentru ca energia necesară propriei maturizări sa apară.

Este ca si cum creierul lui ar spune: mulțumesc tare mult, asta este ceea ce am nevoie, și acum mă pot ocupa de dezvoltarea mea pentru a ajunge o ființă autonomă si separată. Nu am nevoie să mă străduiesc sau să lupt pentru a mă simți iubit, rezervorul meu a fost umplut, așadar mă ocup de călătoria mea de explorare acum.

Din postura de educatori, permanent căutam modalități să transmitem inacceptarea anumitor comportamente în așa fel încât copilul să se simtă în continuare iubit si acceptat pentru cine este.

Materiale

Materialele din mediul pregătit cuprind 3 arii de dezvoltare:

Curricula. Ce învață copilul efectiv fiind in acest mediu?

Copilul înțelege că:

Copilul dobândește următoarele abilități fiind în mediul pregătit zi de zi:

wonderworld
sqr021-col1
sqr021-col2

Vrei mai multe detalii?

Contactează-ne telefonic sau pe e-mail.