Gradinita Raze de Soare

You are here:

Grupa mixtă Raze de Soare cu de vârstă 3-6 ani

Copii

O grupă de copii cu vârste mixte între 3 si 6 ani, cu un raport de 1 adult la 10 copii si o capacitate maxima de 20 de copii pe grupa.

Educatori

Grupa este coordonata de 1 educator [pentru grupele Montessori cu experienta Montessori] si încă 1 educator in pregătire.

1000
sqr021-col1
sqr021-col2

Mediu pregătit

Mediu pregătit de la Wonder World Academy este un spațiu în care copilul își îndreaptă energia către a se dezvolta pe sine însuși, pentru a deveni un individ autonom funcțional.

A deveni un om separat, atât funcțional, cat si emoțional, reprezintă chintesența călătoriei copilului.

Pentru a face asta, copilul are niște adulți care îi îndeplinesc nevoia de atașament, pentru că vrem să-l eliberăm pe copil de această preocupare , pentru a se ocupa de maturizarea sa independentă.

Abia atunci își poate focusa energia către a se dezvolta pe sine însuși, pentru a deveni un individ autonom.

Atașamentul securizant fata de adult este spațiul in care copilul se poate maturiza sănătos. Secretul pentru a face asta este să ne asiguram că copilul nu trebuie să facă eforturi săși îndeplinească nevoia de contact si de apropriere, mai exact nevoia de a fi văzut si validat pentru cine este.

Atmosfera din mediul de la clasă demonstrează simplu ca „îmi pasă de tine” și nu „îmi pasă de tine dacă te porți așa si așa”.

Copilul nu trebuie să facă ceva sau să fie într-un anume fel pentru a câștiga iubirea adultului, mai concret, nu poate face nimic, pentru că iubirea nu poate fi câștigată sau pierdută. Copilul simte iubirea adultului, indiferent din ce zona acționează – buna sau rea. El poate fi leneș, neplăcut, plângăcios, necooperant, violent, si el tot simte că este iubit.

Adulții de la clasă creează un mediu în care copilul se va simți in largul lui să-si aducă neliniștea, agitația si toate stările sale neplăcute adultului știind ca adultului îi pasă si îi va primi cu neliniștea sa.

Copilul are nevoie să experimenteze suficientă securitate emoțională pentru ca energia necesară propriei maturizări sa apară.

Este ca si cum creierul lui ar spune: mulțumesc tare mult, asta este ceea ce am nevoie, și acum mă pot ocupa de dezvoltarea mea pentru a ajunge o ființă autonomă si separată. Nu am nevoie să mă străduiesc sau să lupt pentru a mă simți iubit, rezervorul meu a fost umplut, așadar mă ocup de călătoria mea de explorare acum.

Din postura de educatori, permanent căutam modalități să transmitem inacceptarea anumitor comportamente în așa fel încât copilul să se simtă în continuare iubit si acceptat pentru cine este.

Materiale

Materialele din mediul pregătit cuprinde 5 arii de dezvoltare:

Prin activitățile de viață practica, copilul acumulează abilități ale vieții de zi cu zi, pregătirea unei gustări, îmbrăcarea, dezbrăcarea, si grija fata de mediu. Aceste activități extind puterea concentrării si dezvolta coordonarea mișcărilor.

Prin interacțiunea cu materialele senzoriale care izolează un singur simt, copilul experimentează lumea prin simțurile sale, într-un mod care pune bazele fundației fizice si mentale pentru învățarea viitoare.

Prin aceste materiale, copilul devine familiar cu sunetele si simbolurile literelor care-l duc natural la citire si la scriere. Noi introducem engleza ca limba secundară într-un moment in care el este emoțional si cognitiv receptiv sa absoarbă.

Copilul învață sa exploreze matematica prin explorarea materialelor concrete cum ar fi barele numerice care sunt destinate sa izoleze un concept pentru a-l pregăti pentru asocierea cu abstractul. Scopul ariei de matematica este ca fiecare copil sa dezvolte iubirea pentru numere, pentru strategiile de rezolvare a problemelor, pentru abilitățile de adunare, scădere, înmulțire, împărțire si încrederea în folosirea numerelor in viața de zi cu zi.

Copilul învață abilități precum a tăia, a decupa, a lipi, a picta, a desena, a modela, a cânta la diverse instrumente muzicale.

La științe învață despre vreme si climat, despre plantarea si îngrijirea plantelor, despre hrana și nutriție, despre a pluti si a scufunda, despre gravitație, despre magnetism, va dezvolta abilități de observare științifică.

La geografie și istorie copilul va învăța despre tradiții pe care alte popoare le celebrează folosind mâncarea, cântecele si dansul. Învață despre formele de relief si despre tari folosind puzzle-uri fiecărui continent.

Curricula. Ce învață copilul efectiv fiind in acest mediu?

Copilul dobândește următoarele abilități fiind în mediul pregătit zi de zi:

Acest lucru are un scop cu adevărat educativ, nu utilitar . Reacția copilului poate fi descrisă ca o “explozie de independență” a tuturor ajutoarelor inutile care ]i suprimă activitatea și îl împiedică săși demonstreze propriile capacități. Acest copil care învață să scrie la vârsta de patru ani și jumătate, care învață să citească spontan, și care uimesc pe toată lumea prin progresul lor în aritmetica.

Copilul înțelege că:

gradinita
sqr012-col1
sqr012-col2

Vrei mai multe detalii?

Contactează-ne telefonic sau pe e-mail.